Kostuumatelier

Category: 
Public Space
Rate this project: 
0

"Explicitly humble and (un)remarkably evident"

A public access to the redevelopment of the former Military Hospital of Antwerp “Het Groen Kwartier”.

The public investor of the city of Antwerp, AG VESPA, bought this plot in order to achieve the connection between the street and the enclosed urban courtyard. A costume workshop, where uniforms for the military rear neighbours used to be produced, has recently made way for the seventh and last access to Het Groen Kwartier.

The competition assignment also requested five houses, a daycare center for children and an underground car park for residents and neighbours.

Puls architecten chose tabula rasa and convinced with its bright, classic principles. A thick wall of dwellings along the edge of the plot provides a secure environment for the daycare center at its core.